Konu
:
Susamlı Halka Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Susamlı Halka Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Susamlı Halka Tarifi
250 gr susam
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker
Margarin, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırıyoruz, yumurta sarısı, tuz ve toz şekeri ekliyoruz, un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz
Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak çubuk şekli veriyoruz, çubukların iki ucunu birleştirip yuvarlak şeklini veriyoruz
Önce yumurta beyazına sonra susama buluyoruz, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul