Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Halka Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Halka Tarifi



250 gr susam

125 gr margarin (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvıyağ

3 çorba kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)

1 tutam tuz

1 tutam toz şeker

Margarin, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırıyoruz, yumurta sarısı, tuz ve toz şekeri ekliyoruz, un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice yoğuruyoruz Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayarak çubuk şekli veriyoruz, çubukların iki ucunu birleştirip yuvarlak şeklini veriyoruz Önce yumurta beyazına sonra susama buluyoruz, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla