Konu
:
Havuç Garnitürlü Omlet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Garnitürlü Omlet Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Garnitürlü Omlet Tarifi
Havuç Garnitürlü Omlet Tarifi
Malzemesi:
12 adet
yumurta
Tuz
5 çorba kaşığı tereyağı,
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
250 gr
havuç
yarım
soğan
kara
biber
Hazırlanışı:
Yumurtaları çukur bir kabın içine kırın ve tuz serpin
Sonra
yumurta
çırpıcısı ile iyice çırpın
Sonra kıyılmış maydanozu katın
Yumurtaları ne kadar çok çırparsanız, omletiniz o kadar güzel olacaktır
Küçük bir tavanın içinde 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarini eritin
Yağ cızırdamaya başlayınca malzemeyi dört eşit parçaya bölün
Birinci parçayı yağa atın
Sol elinizle tavanın sapını tutarken, sağ elinizde tuttuğunuz kaşık ile
yumurta
lı karışımı karıştırın
Sol elinizle tavayı ara sıra sallayın
Karışım tavanın dibine yerleşinceye kadar tavaya sallamaya ve
yumurta
ları karıştırmaya devam edin
Hemen kaşıkla omleti tavanın ön kısmına itin
Şimdi sıra omletin ters çevrilmesine gelmiştir
Bir spatula ile tavanın ön kısmında bulunan omleti ortaya doğru kıvırın
Tavayı geriye çekip, sapını sağ elinizle tutun
Sol elinizle sağ elinizde tuttuğunuz tavanın sapına ve tavanın kenar kısmına hızlıca vurun ve omleti ters çevirin
Bütün bu işlem çok seri yapılmalıdır
Aksi takdirde omletiniz sertleşecek ve yanacaktır
Pişen omleti servis tabağına alın
Diğer omletleri de aynı şekilde pişirin
Bu arada tereyağını kızdırın
Rendelenmiş
soğan
ı bu yağda kavurun
Havuçları,
kaz
ıyıp, yıkayıp küçük küp olarak doğrayın
Soğan ile birlikte havucu da kavurup, tuz ve kara
biber
serpin
Bu malzemeyi omletlerin içine doldurun
Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul