Konu
:
Beyaz Soslu Profiterol Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beyaz Soslu Profiterol Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyaz Soslu Profiterol Tarifi
Beyaz Soslu Profiterol Tarifi
Hamuru için:
500 gr süt (veya 250 gr su)
10 gr tuz
350 gr un
225 gr tereyağı
10 adet yumurta
Kreması için:
500 gr süt
100 gr tozşeker
30 gr un
40 gr nişasta (veya un)
4 adet yumurta sarısı
vanilya
200 gr süt kreması
Yapılışı:
Süt ve tereyağını tencereye alıp ocağa koyun, kaynamaya başlayınca unu ve tuzu ilave edip kaşıkla hızlıca karıştırarak katı bir hamur elde edin
3-4 dakika kadar kısık ateşte hamuru sürekli karıştırarak pişirin
Daha sonra hamuru soğumaya bırakın
Hamur ılınınca miksere 1-2 sn kadar çırpın sonra teker teker yumurtaları ilave edin
(Makine hızlı devirde çalışacak ve yumurtalar birden konmayacak
) Koyu krema kıvamında bir hamur elde etmelisiniz
Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurup yağlı kağıda serili tepsiye küçük toplar halinde sıkın
(Eğer sıkma torbası yoksa kaşıkla top top konabilir
) Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında hamur tamamen kuruyana kadar pişirin
Kreması için;
Tüm kuru malzemeyi tencereye alın ve harmanlayın
Azar azar süt ilave edip karıştırın
Sonra sürekli karıştırarak iyice kaynayana kadar pişirin
Krema ılınınca içine süt kremasını ve bir küçük kahve fincanı tahini ilave edip çırpın
Biraz donması için buzdolabına koydun
Profitorolu hazırlamak için; soğumuş hamurların altından ufak bir delik açıp (hafifçe bastırınca hemen kırılıyor) hazırlanan kremadan bir miktar sıkma torbasına alın
Hamurların içine ve üzerine kremadan gezdirip, afiyetle yiyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul