Yalnız Mesajı Göster

Baston Galeta Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baston Galeta Tarifi



2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kurumaya

1 çay kaşığı şeker

1,5 su bardağı süt

5 çorba kaşığı susam

6 çorba kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği

Derin bir kabın içine ılık sütü ve mayayı koyup 5 dakika kadar bekletin Üzerine şeker, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun Bu hamuru 20 dakika kadar dinlendirin Daha sonra cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapın Elinizi suya ya da yumurta akına bulayarak her tarafına sürün Ay çekirdeklerini ve susamı üzerlerine serpin Yuvarlayarak yapışmalarını sağlayın Baston şeklini verip yağlanmış fırın kabına koyup 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin Fırından çıkan baston galetaları bardaklara koyun, çayın yanında sunun

Alıntı Yaparak Cevapla