Konu
:
Baston Galeta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baston Galeta Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baston Galeta Tarifi
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kurumaya
1 çay kaşığı şeker
1,5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı susam
6 çorba kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği
Derin bir kabın içine ılık sütü ve mayayı koyup 5 dakika kadar bekletin
Üzerine şeker, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun
Bu hamuru 20 dakika kadar dinlendirin
Daha sonra cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapın
Elinizi suya ya da yumurta akına bulayarak her tarafına sürün
Ay çekirdeklerini ve susamı üzerlerine serpin
Yuvarlayarak yapışmalarını sağlayın
Baston şeklini verip yağlanmış fırın kabına koyup 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin
Fırından çıkan baston galetaları bardaklara koyun, çayın yanında sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul