Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Yumurta Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Yumurta Tarifi



Patlıcanlı Yumurta Tarifi

Patlıcanlı Yumurta

2 adet kemer patlıcan
2 adet yumurta
4 çorba kaşıgı sıvı yağ
1/2 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanlar közlenir, kabukları soyulur İnce kıyıldıktan sonra içinde sıvı yağ bulunan tavaya yayılır, üzerine tuz serpilir, 2 tane oyukı açılır Oyuklara yumurta kırılır Orta ateşte yumurtalar katılaşana kadar pişirilir

PATLICANLI YUMURTA

MALZEMESİ:
12 adet yumurta
2 adet domates
2 dolmalık biber
6 adet patlıcan
2 baş soğan
4 çorba kaşığı yağ
tuz
karabiber veya kırmızı biber

YAPILIŞI:
Ocağın üzerinde patlıcanları pişirin, kabuğu yanınca ocaktan alın Bir kapta yağ ile soğanı çok az kavurun Patlıcan ve domatesi içine koyun Tuz ve karabiber serpin Yumurtanın sertliği istenildiği kadar olunca kabı ateşten indirin ve sıcak servis yapın

PATLICANLI YUMURTA

Patlıcanları hafif ateşte çevire çevire pişirin, iyice yumuşayan suya atıp kabuklarını ayıklayın, yıkayın Havanda iyice ezince tavaya yağ koyup, hafif tuz ilâvesiyle bu patlıcanı tavada da hafif hafif ezerek kavurun Sonra sahana döşeyin Kaç yumurta istiyorsanız göz göz açtığınız patlıcanların üstüne kırın tuz ve biber ekip pişirin

PATLICANLI YUMURTA

5 orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy domates
1/2 çay kaşığı karabiber

Patlıcanları közleyiniz Kabuklarını soyup incecik kıyınız Küçük bir tencereye koyup rendelenmiş soğan, fındık büyüklüğünde doğranmış domates ve yağ ilave ediniz Tuz serperek hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırırarak 5-10 dakika pişiriniz
Bu karışımı küçük bir tepsiye yerleştiriniz Eşit aralıklarla yuvalar açıp yumurtaları kırınız Üzerine tuz ve arzuya göre karabiber serpip kapak örterek aklar sertleşinceye kadar pişiriniz

PATLICANLI YUMURTA

Malzeme:
4 patlıcan
5 yumurta
2 domates
2 kaçık sıvı yağ
1 soğan
Tuz
Karabiber
3 sivri biber

Yapılışı:
Patlıcanları kabuğu ile ateş üstünde veya fırında her tarafını közleyiniz Kabuklarını soyup, yıkayıp, ince ince doğrayınız Bir tencereye yağ, doğranmış domates, biber e soğanı koyup kavurunuz Patlıcanları ilave edip bir, iki karıştırıp tuz ve karabiberini ilave edin Daha sonra kaşıkla patlıcanları aralayarak 5 delik açınız, Bu deliklere yumurtaları kırınız Tencerenin kapağını kapatıp, yumurtaların akları pişinceye kadar pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla