10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Meyveli Krema Tarifi
Sütlü Meyveli Krema Tarifi
500 gr (2 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı nişasta (1/4 su bardağı sütte eritilmiş)
60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı süt (içine önceden vişne, kayısı şeftali vb meyveler atılmış ve ezilmiş)
30 gr (1/4 su bardağı) badem (zarları ayıklanıp küçük küçük kırılmış)
Orta boy bir tencereye kremayı, sütte eritilmiş nişastayı ve şekeri koyunuz Tencereyi orta ateşe oturtup karışımı, tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak, 4-5 dakika, karışım koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz
İçine meyve atılıp bekletilmiş sütü ince bir tel süzgeçten süzünüz (Süzgeçte kalan meyve parçalarını atınız )
Tencereyi ateşten indirip, süzdüğünüz sütü ekleyerek karıştırınız Tenceredeki kremalı karışımı kaşıkla küçük servis kaselerine yada dondurma bardaklarına boşaltıp, üstüne kalan 1 çorba kaşığı şekeri ve bademleri serpiniz
Kase yada dondurma bardaklarını bir kenarda, tatlı, oda sıcaklığını alana kadar bekletiniz Sonra buzdolabında en az 1 saat soğutup servis ediniz
Not: Küçük servis kaselerinde ya da dondurma bardaklarında bisküvi ya da vişne, kayısı, ağaççileği, şeftali gibi taze meyvelerle servis edilir
|
|
|