10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemen Mutfağı - Yemen Mutfağı Hakkında Bilgiler Tarifi
Yemen mutfağı - Yemen Mutfağı Hakkında BiLgiLer Yapılışı Mazemeleri
Yemen mutfağı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yemen mutfağı Yemen'de yayılmış bir mutfak türüdür
Malzemeler
Tavuk eti ve koyun eti, dana etinden daha sık kullanılmaktadır, çünkü dana eti pahalıdır Balık eti ise özellikle kıyı bölgelerinde kullanılmaktadır
Peynir, tereyağı ve diğer süt ürünleri daha az kullanılmaktadır Yayık ayran, bazı köylerde hemen hemen hergün kullanılmaktadır
Saltah
Yemen'in ünlü yemeklerinden biridir Çeşitli besinler içerir
Diğer Yemen yemekleri
Aseed, Fahsa, Thareed, Samak Mofa, Lahm Mandi, Fattah, Shafut, Bint AlSahn, Jachnun
Yemen ekmek çeşitleri
Tawa, Tameez, Laxoox, Malooga, Kader, Fateer, Kudam, Rashoosh, Oshar, Khamira ekmekleri Yemen'in ekmek çeşitleridir ve genllikle taboon adlı tandırlarda yapılır ) Malooga, khubz ve khamira popüler ev ekmeklerindendir Pita ve roti ekmekleri ise satın alınabilecek ekmeklerdendir
İçecekler
Çay, siyah çay(karanfil, kakule ve nane ile birlikte), Qishr(kahve), Qahwa(Kahve), Karkadin, Naqe'e Al Zabib soğuk kuru üzüm içeceği, Diba'a ezilmiş nektar
Kahve, Yemen'de geniş ölçüde yetiştirilmektedir, siyah çay diğer seçeneklerdendir Çay, sabah kahvaltısından sonra öğle yemeği ile ve akşam yemeği ile tüketilir Popüler tatlandırıcılar kakule, nane ve karanfildir Qishr adı ile kahve de yapılmaktadır Ama en ünlü kahve Mocha kahvesidir
|
|
|