Konu
:
Kuşkonmazlı Bavarua Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuşkonmazlı Bavarua Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşkonmazlı Bavarua Tarifi
1 KG KUŞKONMAZ
1,5 SU BARDAĞI SÜT (LIGHT)
6 JELATİN YAPRAĞI
2 YUMURTANIN AKI
1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA
TUZ
KARABİBER
Kuşkonmazları yıkayın ve sap kısımlarını soyun
Sonra birkaç yeşil baş kısmı süsleme için ayırdıktan sonra (bu kısımları sonra tuzlu suda haşlayacaksınız) küçük parçalara bölün
Bu kuşkonmaz parçalarını 20 dakika süt içinde pişirin
Pişince süt ile birlikte mikserden geçirin
Karışıma, daha önce suya yatırılmış ve sıkılıp suyu süzülmüş jelatin yapraklarını ve kremayı katın
Tuzunu biberini ayarlayın ve birkaç dakika soğumaya bırakın
Karışım ılınınca, içine el mikseri ile sıkı bir köpük şeklinde çırpılmış 2 yumurta beyazını azar azar katın
4 tane küçük payreks kâsenin iç kenarlarını ıslatın
Sonra kâselere bu karışımı bölüştürün
Kâseleri 2 saat buzdolabında bekletin
Servis sırasında kâseleri yemek tabaklarına alt üst edin ve kuşkonmazlarla süsleyin
Not: Tabaklara alt üst edilmiş ve etrafları kuşkonmazlarla süslenmiş bavarua'ların üzerlerine birer kahve kaşığı sirkeli-zeytinyağlı bir sos gezdirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul