Konu
:
Tereyağlı Krema Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Krema Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Krema Tarifi
Tereyağlı Krema Tarifi
1/2 su bardağından biraz fazla süt
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
2 yumurtanın sarısı
180 gr (12 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
Sütü küçük bir tencereye koyup şekeri katınız
Tencereyi harlı ateşe oturtup, madeni bir kaşıkla karıştırarak şekeri eritiniz
Karışımı kaynatıp tencereyi ateşten indiriniz
Yumurta sarılarını küçük bir kaseye koyup çatalla hafifçe çırpınız
Şekerli sütü katıp iyice karıştırarak tekrar tencereye boşaltınız
Tencereyi ağır ateşe koyup kremayı tahta kaşıkla karıştırarak, kaşığa yapışacak koyuluğa gelene kadar pişiriniz
(Kremanın pürtükleşmemesi için kaynatma-maya dikkat ediniz
)
Tencereyi ateşten alıp kremayı bir kaseye süzerek soğutunuz
Başka bir kasede yağı tahta kaşıkla beyaz ve pürtüksüz olana kadar dövüp, yavaş yavaş soğumuş kremayı ekleyiniz
(Karışım pürtükleşirse kaseyi sıcak su dolu tencereye oturtarak pürtüksüz olana kadar dövünüz
) Vanilyayı ekleyip harç yada süsleme olarak kullanınız
Not: Tereyağlı krema (kremobör), tuzsuz tereyağ ve şekerle hazırlanıp kek yada bisküvilerde harç olarak ya da süslemede kullanılır
Verilen miktar, 20 cm'lik bir keki doldurmaya yeterlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul