Yalnız Mesajı Göster

Gulaş Macaristan Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gulaş Macaristan Tarifi



MALZEMELER
15 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin
Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin Kimyon ve tuz serpip
karıştırın Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin
Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın Maydanoz, dereotu, ve
naneyi ince kıyın Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe
ekleyin Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin Pilav veya
haşlanmış patates ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla