Yalnız Mesajı Göster

Elma Kompostosu Tarifi

Eski 10-28-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Kompostosu Tarifi



500 gr elma

200 gr tozşeker

500 ml su (2 su bardağı)

4 adet karanfil

1/2 adet limonun suyu (isteğe bağlı)

Elmaları soyup, ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın Soğuk su ile doldurulmuş bir tencereye atarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, elmaları biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzdürün

Diğer bir tencereye şekeri, suyu ve karanfilleri koyun, bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısıp, haşlanmış elmaları ekleyin, birlikte biraz pişirip ateşten alın Eğer kullanıyorsanız limon suyunu katıp, karıştırın Soğuduktan sonra biraz buzdolabında bekleterek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla