Yalnız Mesajı Göster

Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labneli Sarımsaklı Flan Tarifi



200 GR SARMISAK

150 GR LABNE PEYNİRİ (LIGHT)

100 GR KONSERVE MANTAR

4 YUMURTA

10 GR KARABİBER

TUZ

Sarmısak dişlerini soyun ve buharda (veya çok az su içinde) 20 dakika pişirin Sonra bu sarımsaklarla süzülmüş mantarları mikserden geçirip bir püre elde edin Püreye, labneyi katın Tuzunu biberini ekleyin Özlü bir krema elde edene dek karıştırın Sonra omlet yapar gibi çırpılmış yumurtaları da içine katın

4 tane payreks küçük kâseyi yağlayın Bu kâseleri karışımla doldurun ve kaynar su konulmuş büyükçe bir tepsiye yerleştirin (Ben-Mari) Bu halde 20 dakika pişirin Karışımın üstü sertleşince, ki bunu parmakla dokunup anlayabilirsiniz, pişirme işlemi bitmiş demektir

Ilık olarak, fesleğenli domates özü sosu ile servis yapın

Domates özü hazırlama: Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın Küçük parçalara bölün ve tuz, karabiber ekleyerek mikserden geçirin

Alıntı Yaparak Cevapla