Konu
:
Salatalık Özlü Labneli Bavarua Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Salatalık Özlü Labneli Bavarua Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salatalık Özlü Labneli Bavarua Tarifi
500 GM LABNE PEYNİRİ
1 SU BARDAĞI SÜT
3 JELATİN YAPRAĞI
400 GR SALATALIK
1/2 SALATALIK
ÖZ İÇİN
200 GM DOMATES
10 TANE NANE YAPRAĞI
TUZ
KARABİBER
Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın
Salatalıkları soyun; uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra, üzerlerine kayatuzu serpin ve bir süzgeçte 1 saat bekletin, suları süzülsün
Labne peynirine tuz, biber ve ince kıyılmış nane yapraklarını iyice karıştırın
Önceden soğuk suda ıslatılmış ve sıkılmış jelatin yapraklarını sıcak süte karıştırın
Bu karışıma azar azar labneli karışımı da ekleyin
Salatalıkları soğuk suda durulayın ve bunları, domateslerle birlikte mutfak havlusunun üzerine yayarak kurutun
Hepsini küçük parçalara kesip karışıma ekleyin
Bu karışımı bir kek kabına dökün ve 3 saat buzdolabında bekletin
1/2 Salatalık ve nane yapraklarını, biraz tuz ve biberle mikserden geçirip salatalık özü yapın
Servis sırasında kalıbı alt üst edin ve bavaruanızın üzerine salatalık özünü gezdirin
Not: Öz'ü yaparken nane yerine fesleğen, salatalık yerine ise domates kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul