Konu
:
Macar Usulü Krep Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Macar Usulü Krep Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Macar Usulü Krep Tarifi
Macar Usulü Krep Tarifi
150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru
125 gr (1/2 su bardağı) lor peyniri
125 gr (1/2 su bardağı) krema
50 gr (1 3 su bardağı) çekirdeksiz kuru üzüm
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
125 gr (2/3 su bardağı) ceviz (dövülmüş)
2 çorba kaşığı süt
2 tatlı kaşığı şeker
15 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı
150 gr kayısı reçeli (ılık)
Merengi
yumurtanın akı
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
Krepleri krep tarifine uygun kızartınız
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız
Lor peynirini tahta kaşığın tersiyle bastırarak ince bir süzgeçten küçük bir kaseye geçiriniz
Kaseye kremayı ekleyip pürtüksüz bulamaç haline getirerek, kuru üzümü ve limon kabuğu rendesini katınız
Başka bir küçük kasede ceviz, süt ve şekeri karıştırınız
Ateşe dayanıklı bir cam kaseyi yağlayıp üstüne bir krep koyunuz
Üstüne peynir ve üzümlü karışımdan döşeyiniz
Üstüne bir krep kapatıp cevizli karışımdan döşeyiniz
Üstüne üçüncü krepi kapayıp, ılık kayısı reçelini döşeyiniz
Bu işlemi bütün krepler ve harç bitene kadar tekrarlayınız
Tabağın üstünü temiz bir bezle örtüp merengi yapana kadar bir kenara koyunuz
Merengi yapmak için orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz
2 çorba kaşığı şeker ekleyip 1 dakika daha çırpınız
Sonra madeni bir kaşığın kenarıyla, kesercesine, kalan şekeri katınız
Merengi kreplerin üstüne ve kenarlarına sürünüz
Tabağı fırının üst katına sürüp 20-25 dakika, mereng gevrek ve yer yer altın sarısı olana kadar pişiriniz
Tabağı fırından çıkarıp servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul