Yalnız Mesajı Göster

Macar Usulü Krep Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Macar Usulü Krep Tarifi



Macar Usulü Krep Tarifi

150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru

125 gr (1/2 su bardağı) lor peyniri

125 gr (1/2 su bardağı) krema

50 gr (1 3 su bardağı) çekirdeksiz kuru üzüm

1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

125 gr (2/3 su bardağı) ceviz (dövülmüş)

2 çorba kaşığı süt

2 tatlı kaşığı şeker

15 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı

150 gr kayısı reçeli (ılık)

Merengi

yumurtanın akı

125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

Krepleri krep tarifine uygun kızartınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız

Lor peynirini tahta kaşığın tersiyle bastırarak ince bir süzgeçten küçük bir kaseye geçiriniz Kaseye kremayı ekleyip pürtüksüz bulamaç haline getirerek, kuru üzümü ve limon kabuğu rendesini katınız

Başka bir küçük kasede ceviz, süt ve şekeri karıştırınız

Ateşe dayanıklı bir cam kaseyi yağlayıp üstüne bir krep koyunuz Üstüne peynir ve üzümlü karışımdan döşeyiniz Üstüne bir krep kapatıp cevizli karışımdan döşeyiniz Üstüne üçüncü krepi kapayıp, ılık kayısı reçelini döşeyiniz Bu işlemi bütün krepler ve harç bitene kadar tekrarlayınız Tabağın üstünü temiz bir bezle örtüp merengi yapana kadar bir kenara koyunuz

Merengi yapmak için orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz 2 çorba kaşığı şeker ekleyip 1 dakika daha çırpınız Sonra madeni bir kaşığın kenarıyla, kesercesine, kalan şekeri katınız Merengi kreplerin üstüne ve kenarlarına sürünüz

Tabağı fırının üst katına sürüp 20-25 dakika, mereng gevrek ve yer yer altın sarısı olana kadar pişiriniz

Tabağı fırından çıkarıp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla