Yalnız Mesajı Göster

Hanım Parmağı Kroket Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hanım Parmağı Kroket Tarifi



Hanım Parmağı Kroket Tarifi

1 büyük soğan (ince doğranmış)

100 gr (3/4 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş)

60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

1 çay kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 kahve kaşığı toz hardal

1 yumurtanın sarısı

2 çorba kaşığı un

1 yumurtanın akı (hafifçe çırpılmış)

90 gr (1 su barflbğı) kuru ekmek içi

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı rafine yağ

Orta boy bir kasede soğan, peynir, taze ekmek içi, maydanoz, kekik, tuz, biber, hardal ve yumurta sarısını çatalla karıştırınız

Ellerinizle karışıma 8 sosis biçimi verip, her birini önce una, sonra yumurta akına batırıp, kuru ekmek içinde yuvarlayınız

Büyük bir tavada rafine yağ ve tereyağı orta ateşte kızdırıp, kroketleri arasıra döndürerek 5-8 dakika, her tarafları nar gibi olana kadar kızartınız

Tavayı ateşten alıp kroketlen sıcak bir servis tabağına aktararak, hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla