Konu
:
Balık Kavurması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balık Kavurması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Kavurması Tarifi
Balık Kavurması Tarifi
1
5 kg fileto edilmiş somon balığı (kuşbaşı et formunda doğranmış olmalı)
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze biberiye
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
1 fincan zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
karabiber
kuru fesleğen
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı uzun kırmızı biber
1 adet orta boy domates
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan kapari (konserve)
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan file zeytin
1-2 adet orta boy haşlanmış patates
Fileto edilmiş yani kemik ve kılçıkları ayıklanış somon balığını kuşbaşı et formunda doğrayın
Balığın kemiğini 2 su bardağı suyla haşlayın ve süzün
Diğer taraftan balıkları dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, biberiye ve kekikle iyice karıştırın
Ağzı kapalı bir kapta buzdolabına koyup 2-3 saat kadar bekletin
Geniş bir teflon tavayı (wok tavası kullanmanızı tavsiye ederim) orta ısılı ateşte kızdırın
Marine ettiğiniz balıkları olduğu gibi tavaya aktarın
Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun
Yemeklik incecik doğradığınız soğanı ve incecik dilimlediğiniz kırmızı biberi katıp 2-3 dakika daha kavurun
Tuz, karabiber ve fesleğeni serpip ayırdığınız bir su bardağı balık suyunu ilave edin
Soyup küp küp doğradığınız domatesleri de katıp 5 dakika daha pişirin
Son olarak, kapari, dilimlenmiş zeytin ve haşlanıp küp küp doğranmış patatesleri ekleyip 8-10 dakika daha kavurun ve ocaktan alın
Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul