Yalnız Mesajı Göster

Frenk Çöleği Tarifi (Şanlıurfa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frenk Çöleği Tarifi (Şanlıurfa)



1 kg parça et

2 kg domates

1/2 kg yeşilbiber

1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı

2 Soğan

6–7 Diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır Soğanlar iri iri doğranır Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır Sarımsaklar soyulup yıkanır Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika) Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla