Konu
:
Frenk Çöleği Tarifi (Şanlıurfa)
Yalnız Mesajı Göster
Frenk Çöleği Tarifi (Şanlıurfa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Frenk Çöleği Tarifi (Şanlıurfa)
1 kg
parça et
2 kg
domates
1/2 kg
yeşilbiber
1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı
2 Soğan
6–7 Diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır
Soğanlar iri iri doğranır
Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır
Sarımsaklar soyulup yıkanır
Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilir
Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika)
Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur
Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul