Yalnız Mesajı Göster

Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli



Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli ?

Vitamin ve Mineral Deposu Balık!
Balık en önemli besin kaynaklarımızdan biridir Yararları saymakla bitmez ancak hangi mevsimde hangi balığı yemeniz gerektiğini de bilmelisiniz



Barbun: Tekir ile çok karıştırılan bu balığı, temmuz ve ekim ayarlı arasında yemelisiniz

Tekir: 4 mevsim yenilebilecek bu balığın en lezzetli zamanı, barbun gibi temmuz ve ekim arasındadır

Kefal: Sonbahar, kış ve ilkbaharda lezzetlidir Kefal kirli suları seven bir balık olduğundan, nerede tutulduğu önemlidir Aksi takdirde sağlık açısından tehlikeli olabilir

Karagöz: her mevsimde yenebilen bir balıktır Özellikle mayıs ve temmuz ayları haricinde daha yağlı ve lezzetlidir

Dil Balığı: Yerli balıklarımızdandır Ege ve Akdenizde bolca tutulur Her mevsim yenebilir En lezzetli zamanı ise, kasım ile şubat ayları arasındadır

Çipura: Her mevsimde yenebilen balıklardandır

Lüfer: Eylül ortasından ocak sonuna kadar zamanı vardır

Çinekop: Mevsimi kısa süren balıklardandır Eylül ve aralık ayarlı arasında lezzetlidir

Levrek: En güzel zamanı kış mevsimindedir Ülkemiz denizlerinde 20 ile 60 cm arasında boyları olur

Hamsi: Yaz aylarında yağsızdır

İstavrit: Marmarada 15-20cm, Egede 30 cm civarında olur 10 cm altındakilere kıraça denir Her mevsimde bulunur ancak lezzetli zamanları kasım ile şubat ayları arsındadır

Sardalya: Kuzey Egede bolca yakalanan sardalyanın en lezzetli olduğu zaman, temmuz ile ekim ayları arasıdır

Palamut: Eylül başından şubat ayının ortalarına kadar lezzetle yenebilir Bu mevsim biraz yağlı olduğundan tavasını yapmanız tavsiye edilmez

Kalkan: Her mevsim avlanan balıklardandır Bütün sene boyunca yenebilir En lezzetli zamanı ocak ile mart arasındadır

Alıntı Yaparak Cevapla