Konu
:
Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli
Yalnız Mesajı Göster
Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli
Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli ?
Vitamin ve Mineral Deposu Balık!
Balık en önemli besin kaynaklarımızdan biridir
Yararları saymakla bitmez ancak hangi mevsimde hangi balığı yemeniz gerektiğini de bilmelisiniz
Barbun:
Tekir ile çok karıştırılan bu balığı, temmuz ve ekim ayarlı arasında yemelisiniz
Tekir:
4 mevsim yenilebilecek bu balığın en lezzetli zamanı, barbun gibi temmuz ve ekim arasındadır
Kefal:
Sonbahar, kış ve ilkbaharda lezzetlidir
Kefal kirli suları seven bir balık olduğundan, nerede tutulduğu önemlidir
Aksi takdirde sağlık açısından tehlikeli olabilir
Karagöz:
her mevsimde yenebilen bir balıktır
Özellikle mayıs ve temmuz ayları haricinde daha yağlı ve lezzetlidir
Dil Balığı:
Yerli balıklarımızdandır
Ege ve Akdenizde bolca tutulur
Her mevsim yenebilir
En lezzetli zamanı ise, kasım ile şubat ayları arasındadır
Çipura:
Her mevsimde yenebilen balıklardandır
Lüfer: Eylül ortasından ocak sonuna kadar zamanı vardır
Çinekop:
Mevsimi kısa süren balıklardandır
Eylül ve aralık ayarlı arasında lezzetlidir
Levrek:
En güzel zamanı kış mevsimindedir
Ülkemiz denizlerinde 20 ile 60 cm arasında boyları olur
Hamsi:
Yaz aylarında yağsızdır
İstavrit:
Marmarada 15-20cm, Egede 30 cm civarında olur
10 cm altındakilere kıraça denir
Her mevsimde bulunur ancak lezzetli zamanları kasım ile şubat ayları arsındadır
Sardalya: Kuzey Egede bolca yakalanan sardalyanın en lezzetli olduğu zaman, temmuz ile ekim ayları arasıdır
Palamut
: Eylül başından şubat ayının ortalarına kadar lezzetle yenebilir
Bu mevsim biraz yağlı olduğundan tavasını yapmanız tavsiye edilmez
Kalkan:
Her mevsim avlanan balıklardandır
Bütün sene boyunca yenebilir
En lezzetli zamanı ocak ile mart arasındadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul