Konu
:
Hangi Mantar Nasıl Pişirilir?
Yalnız Mesajı Göster
Hangi Mantar Nasıl Pişirilir?
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hangi Mantar Nasıl Pişirilir?
Düğme mantarı
Beyaz mantar olarak da bilinen bu mantar çeşidi çok yaygındır
Daha kolay bulunabilen bu mantarlar genellikle çorbalarda, pizzalarda ve fast food yiyeceklerde kullanılır
ufak küpler halinde kesilip beyaz şarap veya zeytinyağında sotelendiğinde oldukça lezzetli bir hal alır
Portobello Mantarı
Geniş bir şapkası ve etli bir dokusu olan bu mantarlar özellikle etle birlikte tercih edilir
Izgarası yapılabilen bu mantarların ufakları çorbalarda da kullanılabilir
Şitake Mantarı
Özellikle asya mutfağına özgü yemeklerde kullanılan bu mantarlar sebzelerle birlikte kızartılıp pilavın yanı sıra servis edilebilir
Makarna ve salata içerisinde de kullanılabilir
Kavak Mantarı
Diğer mantar türlerine göre daha az bulunan bu mantarın renkleri gri ve kahverengi arasında değişir
Kremalı soslarda, et yemeklerinde ve deniz ürünleri tariflerinde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul