Yalnız Mesajı Göster

İyi Patates Seçmenin Ve Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İyi Patates Seçmenin Ve Pişirmenin Püf Noktaları



Patates çeşitleri

Patates pek çok çeşidi olan bir sebzedir Patatesin lezzeti de yetiştiği toprak çeşidine, iklime ve bakım koşullarına bağlı olarak değişir

İçerisindeki nişasta miktarına bağlı olarak bazı patatesler yemekler için bazıları da kızartmalar için uygundur Nişasta miktarı düşük patatesler kolayca dağılmadığı için salatalarda ve fırın tariflerinde tercih edilir Orta nişastalı patatesler tüm tariflerde kullanılabilir Yüksek miktarda nişasta içerenler ise dokularının kuru olması sebebiyle fırınlanırken tercih edilir

Patates nasıl hazırlanır?

Organik patatesleri pişirirken kabuklarını soymayın Çünkü bu sebzelerin vitamin ve minerali kabuğundadır Çiğ patatesi soyduğunuzda kararmasının sebebi içerisinde bulunan karbonhidratın oksijen ile etkileşime geçmesidir Eğer patateslerinizin kararmasını istemiyorsanız soğuk su içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır

Bazı patatesler haşladıktan sonra gri renk alır Bu renk değişimini önlemek için kaynama suyuna bir kaşık limon suyu ekleyebilirsiniz

Patates kızartması

Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için dilimlediğiniz patatesleri 1 saat süreyle soğuk su içerisinde ve buzdolabında bekletin Bu işlemden sonra kurulayarak pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla