Konu
:
İyi Patates Seçmenin Ve Pişirmenin Püf Noktaları
Yalnız Mesajı Göster
İyi Patates Seçmenin Ve Pişirmenin Püf Noktaları
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İyi Patates Seçmenin Ve Pişirmenin Püf Noktaları
Patates çeşitleri
Patates pek çok çeşidi olan bir sebzedir
Patatesin lezzeti de yetiştiği toprak çeşidine, iklime ve bakım koşullarına bağlı olarak değişir
İçerisindeki nişasta miktarına bağlı olarak bazı patatesler yemekler için bazıları da kızartmalar için uygundur
Nişasta miktarı düşük patatesler kolayca dağılmadığı için salatalarda ve fırın tariflerinde tercih edilir
Orta nişastalı patatesler tüm tariflerde kullanılabilir
Yüksek miktarda nişasta içerenler ise dokularının kuru olması sebebiyle fırınlanırken tercih edilir
Patates nasıl hazırlanır?
Organik patatesleri pişirirken kabuklarını soymayın
Çünkü bu sebzelerin vitamin ve minerali kabuğundadır
Çiğ patatesi soyduğunuzda kararmasının sebebi içerisinde bulunan karbonhidratın oksijen ile etkileşime geçmesidir
Eğer patateslerinizin kararmasını istemiyorsanız soğuk su içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır
Bazı patatesler haşladıktan sonra gri renk alır
Bu renk değişimini önlemek için kaynama suyuna bir kaşık limon suyu ekleyebilirsiniz
Patates kızartması
Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için dilimlediğiniz patatesleri 1 saat süreyle soğuk su içerisinde ve buzdolabında bekletin
Bu işlemden sonra kurulayarak pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul