Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi



12-13 salamura asma yaprağı

12-13 adet sardalya

1 kuru soğan

2-3 kaşık zeytinyağı

Tuz

3-4 tane karabiber

Maydanoz

Asma yapraklarını yarım saat kadar kaynar suda bekletin ve süzün Soğanı yarım ay şeklinde (piyazlık) ince ince doğrayın Bir teflon tavada; Soğanları zeytinyağ ile orta ateşte sürekli karıştırarak rengi yer yer kahverengiye dönecek şekilde kavurun Ateşi kapatıp, kıyılmış maydanoz ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın Asma yaprağının uç kısmına bir tane sardalya koyun Üzerine soğanlı harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun, yanlarından biraz içeri kıvırıp, sarın Soğanı kavurduğunuz tavayı (yıkamadan ve yağ eklemeden) tekrar ısıtın Hazırladığınız sarmaları, orta ateşte, önlü arkalı kızartın Sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla