Konu
:
Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağında Soğanlı Sardalya Tarifi
12-13 salamura asma yaprağı
12-13 adet sardalya
1 kuru soğan
2-3 kaşık zeytinyağı
Tuz
3-4 tane karabiber
Maydanoz
Asma yapraklarını yarım saat kadar kaynar suda bekletin ve süzün
Soğanı yarım ay şeklinde (piyazlık) ince ince doğrayın
Bir teflon tavada; Soğanları zeytinyağ ile orta ateşte sürekli karıştırarak rengi yer yer kahverengiye dönecek şekilde kavurun
Ateşi kapatıp, kıyılmış maydanoz ekleyin ve tuz, karabiber ile tatlandırın
Asma yaprağının uç kısmına bir tane sardalya koyun
Üzerine soğanlı harçtan bir yemek kaşığı kadar koyun, yanlarından biraz içeri kıvırıp, sarın
Soğanı kavurduğunuz tavayı (yıkamadan ve yağ eklemeden) tekrar ısıtın
Hazırladığınız sarmaları, orta ateşte, önlü arkalı kızartın
Sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul