Konu
:
Kenger Aşı Tarifi (Şanlıurfa)
Yalnız Mesajı Göster
Kenger Aşı Tarifi (Şanlıurfa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kenger Aşı Tarifi (Şanlıurfa)
1 kg
kenger
1/2 kg parça et
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sade yağ
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
Kengerlerin iki tarafı kesilip yıkanır
Yağ bir tencereye konup et ilave edilerek kavrulur
Daha önceden ayıklanmış kengerler ete ilave edilip soluncaya kadar kavrulur
Salça ilave edilip kavurmaya devam edilir
Üzerine 4-5 su bardağı su konup 40- 45 dakika haşlanır Yoğurda katılır
Sıcak kenger yemeği üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır
Not: Kenger yabani dikenli bir bitkidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul