Yalnız Mesajı Göster

Kenger Aşı Tarifi (Şanlıurfa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kenger Aşı Tarifi (Şanlıurfa)



1 kg kenger

1/2 kg parça et

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı sade yağ

1 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

tuz

Kengerlerin iki tarafı kesilip yıkanır Yağ bir tencereye konup et ilave edilerek kavrulur Daha önceden ayıklanmış kengerler ete ilave edilip soluncaya kadar kavrulur Salça ilave edilip kavurmaya devam edilir Üzerine 4-5 su bardağı su konup 40- 45 dakika haşlanır Yoğurda katılır Sıcak kenger yemeği üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır

Not: Kenger yabani dikenli bir bitkidir

Alıntı Yaparak Cevapla