Konu
:
Bergamot Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bergamot Reçeli Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bergamot Reçeli Tarifi
Bergamot Reçeli Tarifi
5 adet bergamot kabuğu
1 kg
şeker
1 adet limon suyu
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Bergamot bir turunçgil meyvesidir
Reçeli kabuğundan yapılır
Bergamotun kabuklarını muntazam soyunuz
Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırınız açılmaması için bir kürdan batırınız
Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriniz
İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkayınız
Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlayınız
5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunu
dökünüz
Tekrar temiz su koyup kaynatınız
Bu işlemi birkaç kez yapınız
Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz
Portakal reçeli yaparken bu kadar acı alma yeterlidir
Fakat bergamot için bundan sonra kabukları bir hafta su içinde bekletmek gerekir
Hergün de suyunu değiştirmek lazımdır
Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım
İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim
Hazırlattığımız kabukları içine koyup kaynatalım
Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edelim
Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indirelim
Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklayalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul