Yalnız Mesajı Göster

Bergamot Reçeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bergamot Reçeli Tarifi



Bergamot Reçeli Tarifi

5 adet bergamot kabuğu
1 kg şeker
1 adet limon suyu
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bergamot bir turunçgil meyvesidir Reçeli kabuğundan yapılır Bergamotun kabuklarını muntazam soyunuz Sarı kısmı dışa gelecek şekilde kıvırınız açılmaması için bir kürdan batırınız Sonra bunları bir iğneyle ipliğe geçiriniz İpe dizdiğiniz kabukları bol suyla iyice yıkayınız Reçel tenceresinin içindeki suya koyup haşlayınız 5-10 dakika kaynattıktan sonra sudan çıkarıp, kaynama suyunudökünüz Tekrar temiz su koyup kaynatınız Bu işlemi birkaç kez yapınız Böylece kabukların acısını gidermiş olursunuz Portakal reçeli yaparken bu kadar acı alma yeterlidir Fakat bergamot için bundan sonra kabukları bir hafta su içinde bekletmek gerekir Hergün de suyunu değiştirmek lazımdır

Bir tencereye su koyarak ocağın üstüne alalım İçine şekeri koyup hafif ateşte karıştırarak eritelim Hazırlattığımız kabukları içine koyup kaynatalım Kaynama sonunu, yani kıvamının gelip gelmediğini akıtma, damlatma veya tabağa dökme yöntemlerinden birini kullanıp, kontrol edelim Bitişe yakın limon suyunu koyup, ateşten indirelim
Usulüne uygun temiz kavanozlara koyup, serin bir yerde saklayalım

Alıntı Yaparak Cevapla