Konu
:
Tandır Tarifi (Şanlıurfa)
Yalnız Mesajı Göster
Tandır Tarifi (Şanlıurfa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tandır Tarifi (Şanlıurfa)
1 adet kuzu kolu
2 adet domates
3 adet sivri biber
2 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
Tavaya kuzu etlerini alın hiç yağ olamayacak çünkü kuzu etleri yağlı olduğu için, etlerin üzerine 2 adet defne yaprağı ilave edin eklyin üzerine elma dilimi şeklinde kesilmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip bir taşım kavurun
Fırın kabını yağlayın ve etleri fırın kabına aktarın
Tavada domates salçasını ekleyin ve biraz sıcak su ilave edip bir sos elde edin
Fırın kabına etlerin üzerine salçalı sosu dökün üzerine de iri şekilde doğradığınız havucu ilave edin
Bir mikatr sıcak su ekleyin
Fırın kabını ilk önce streç filmle kapatın onun üstene de aliminyum folya kapatıp önceden ısıtılmış 190 dercelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin
Domatesleri, biberleri ve patatesleri iri şekilde doğrayın
Fırın dan yemeğini çıkartın ve üzerine domatesi, biberi ve domatesi etlerin üzerine ilave edip üzerini aliminyum folyo ile kapatıp tekrar fırına verip pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul