Konu
:
Karpuz Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Reçeli Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Reçeli Tarifi
Karpuz Reçeli Tarifi
Malzemeler:
1 kilogram karpuz kabuğu
1
5 kilogram tozşeker
750 gram su
1 adet
limon
un suyu
Kireç suyu
Kireç suyu için:
250 gram sönmemiş kireç
4 litre su
Hazırlanışı:
250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün
Durulmasını bekleyin
Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın
Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın
Ayırdığınız kireç suyunda karpuz kabuklarını 1 gece bekletin
Bir tencerede şeker ve suyu ateşe
koyun
Kabukları kaynamakta olan şurubun içine atın
Karpuz kabukları şeffaf olana kadar, şurupta koyulaşana kadar pişirin
Limon suyu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın
Ateşten alın
Sıcak olarak kavanozlara doldurun
Soğuyunca ağzını sıkıca kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul