Yalnız Mesajı Göster

Karpuz Reçeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Reçeli Tarifi



Karpuz Reçeli Tarifi

Malzemeler:

1 kilogram karpuz kabuğu
15 kilogram tozşeker
750 gram su
1 adet limonun suyu
Kireç suyu

Kireç suyu için:

250 gram sönmemiş kireç
4 litre su

Hazırlanışı:
250 gram sönmemiş kireci 4 litre suda karıştırarak söndürün Durulmasını bekleyin Üst kısımda toplanan kireç suyunu ayırın Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını temizledikten sonra küçük parçalara ayırın Ayırdığınız kireç suyunda karpuz kabuklarını 1 gece bekletin Bir tencerede şeker ve suyu ateşe koyun Kabukları kaynamakta olan şurubun içine atın Karpuz kabukları şeffaf olana kadar, şurupta koyulaşana kadar pişirin Limon suyu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın Ateşten alın Sıcak olarak kavanozlara doldurun Soğuyunca ağzını sıkıca kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla