Konu
:
Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi
Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi
Malzemeler:
1 kilogram yeşil taze
ceviz
1
5 kilogram toz şeker
1 adet
limon
un suyu
1 paket karanfil
Sönmemiş kireç kaymağı
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yeşil
ceviz
lerin dış kabuğunu eldiven giyerek soyun
8 gün(her gün değiştirilerek) suda bekletin
Bol su ile yıkayıp kireç kaymağında bir gece bekletin
Yine bol suda yıkayıp 10 dakika kaynatın
Yıkama ve kaynatma işlemini 3 kez tekrar edin
Suyunu süzdürün
Cevize şeker ilave edip 1 gece buzdolabında bekletin
Ertesi gün 1 su bardağı su ile kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın
Limon suyu ve karanfilleri ekleyip 15 dakika daha kaynatın
Soğuyunca cam kavanozlara
koyun
Kireç kaymağı: 2 avuç kirecin üzerine 3 litre su koyup karıştırın
3-4 saat sonra kireç dibe çöker
Üstte biriken duru su kirecin kaymağıdır
Hazırlanan meyvelerin üzerini geçecek kadar bu suyu koyup yarım saat ile bir saat arası bekletin
Çok beklerse meyveler sertleşir
Daha sonra meyveleri bol suda 6-7 kez yıkayın
Not: Yeşil
ceviz
reçeli, olgunlaşmamış yeşil kabuğundan ayrılmamış ham
ceviz
tanelerinden yapılır
Yaş
ceviz
lerin en geç Tem
muz
ayının ilk haftasına kadar toplanması gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul