Konu
:
Patlıcan Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Reçeli Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Reçeli Tarifi
Patlıcan Reçeli Tarifi
Malzemeler:
30 adet küçük boy
patlıcan
1
5 kilogram tozşeker
1 litre su
1 adet
limon
un suyu
Hazırlanışı:
Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin
Kabuklarını soyun
Patlıcanları büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilavesiyle ocağa
koyun
15 -20 dakika haşlayın
Süzüp 4 -5 kez soğuk sudan geçirin
20 dakika soğuk suda bekletin
Diğer bir tencerede tozşekeri 1 litre su ile koyulaşıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın
Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelinceye kadar ağır ateşte kaynatın
Limon suyu ekleyip 1 taşım daha kaynatın
5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun
Kapaklarını sıkıca kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul