Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Reçeli Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Reçeli Tarifi



Patlıcan Reçeli Tarifi

Malzemeler:

30 adet küçük boy patlıcan
15 kilogram tozşeker
1 litre su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:
Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin Kabuklarını soyun Patlıcanları büyük bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilavesiyle ocağa koyun 15 -20 dakika haşlayın Süzüp 4 -5 kez soğuk sudan geçirin 20 dakika soğuk suda bekletin Diğer bir tencerede tozşekeri 1 litre su ile koyulaşıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelinceye kadar ağır ateşte kaynatın Limon suyu ekleyip 1 taşım daha kaynatın 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun Kapaklarını sıkıca kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla