Konu
:
Taç Yumurta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Taç Yumurta Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Taç Yumurta Tarifi
12 YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI (KALIBI YAĞLAMAK İÇİN)
300 GR KARIŞIK SALATA
DANA JAMBON
GRAVYER PEYNİRİ,
KEREVİZ VEYA TAZE FASULYE
KALAMAR (DONDURULMUŞ)
ZEYTİNYAĞI
3 ARPACIK SOĞANI
DOLMALIK BİBER
DOMATES VE SALATA SOSU
20-22 cm çapında ortası delik kek kabını tereyağı ile yağlayın
Bir büyük tepsiye 2 cm yüksekliğinde sıcak su koyup, kek kabını bunun ortasına yerleştirin (Ben-Mari)
Yumurtaları tek tek kalıbın içine kırın ve üzerlerine tuz, biber ekin
200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin
Beyazlar pişmeli, sanlar ise yumuşak kalmalıdır
Kalıbı soğutun ve kalıbın etrafında sivri bir bıçak gezdirerek, kalıbı bir servis tabağına ters yüz edin
Karışık bir salata hazırlayın:
Dana jambon ve dolmalık biberleri ince şeritler halinde, gravyer peynirini küp şeklinde, kereviz veya haşlanmış fasulyeyi ince çubuklar gibi, domatesleri de dört parçaya kesin
Kalamarları ince şeritler halinde kesin ve kıyılmış arpacık soğanları ile birlikte zeytinyağında 3 dakika pişirin
Sonra bunları da yukarıdaki malzemelere katın
Bu salataya sos (zeytinyağı-sirke veya limon) dökün ve yumurta halkasının ortasına boşaltıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul