Konu
:
Salça Yapımında Genel Kurallar
Yalnız Mesajı Göster
Salça Yapımında Genel Kurallar
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salça Yapımında Genel Kurallar
Domatesler iyice yıkanır
Ezik, çürük ve yeşil kısımları kesilip atılır
Kalan kısımları doğranıp büyük bir kapta yumuşayana kadar pişirilir
Kevgirden geçirilerek domates suyu çıkarılır, posa kısmı atılır
Domates suyu yayvan bir kapta, kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir
Dilerseniz domates suyunu blenderden geçirip güneşe bırakabilirsiniz
Böylece kendiliğinden güneşte kavrularak koyulaşır
İstenen kıvamda koyulaşan salçaya 1 kilo için 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir
Salçaya tuz ilave etmek zorunlu değildir
Tuzun lezzet vermekten başka bir yararı yoktur
Hazırlanan salça güneşte kurutulmayacaksa sıcak haldeyken kavanozlara doldurulur
Kavanozun üstünde bir parmak kadar boşluk bırakılmalıdır
Kapakları kapatıldıktan sonra kavanozlar kaynar suda pastörize edilir
1 kiloluk kavanozlar 20 dakika, yarım kiloluk kavanozlar 15 dakika kaynatılır
Eğer yapılan salçalar konserve edilmezse kısa sürede küflenir
Konserve yapılan salçaya fazla miktarda tuz ilave ederek bozulmayı önlediği yanlış bir inanıştır
Aksine tuz çoğu zaman salçayı bozabilir
Hazırlanan salçalar açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmezse bozulabilir
Bu yüzden küçük kavanozlara konulmalıdır
Kırmızıbiber salçası için de aynı kurallar geçerlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul