Konu
:
Tepsi Tavası Tarifi (Şanlıurfa)
Yalnız Mesajı Göster
Tepsi Tavası Tarifi (Şanlıurfa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tepsi Tavası Tarifi (Şanlıurfa)
200 gr
yağlı kıyma
2 orta, 1 büyük boy patates
5 adet domates
7-8 adet sivri biber
2 orta boy soğan
8-9 diş sarımsak
1
5 yemek kaşığı salça
1
5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
pulbiber, karabiber, tuz
Patatesleri soyup yıkayın ve 2-3 cm büyüklüğünde doğrayın (ince olursa kolay pişer)
Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayın
Soğanları soyup yıkadıktan sonra küçük olmayacak şekilde doğrayın
Sarımsakları soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın
Biberleri yıkadıktan sonra 2 cm eninde doğrayın
Geniş bir tepsiye bütün sebzeleri koyun, üzerine kıymasını koyun
Derin bir kaseye salçayı alın ve üzerine sıvı yağı, suyu, tuz, karabiber ve pulbiberini ilva edip tüm malzemeyi karıştırın
Salça tamamen ezildiğinde tepsideki malzemelerin üzerine bu karışımı dökün ve homojen bir karışım olana kadar karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul