Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Ton Balığı Püresi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Ton Balığı Püresi Tarifi



200 GR TON BALIĞI KONSERVESİ

100 GR ÇEKİRDEĞİ ÇIKARILMIŞ SİYAH ZEYTİN

50 GR KAPARİ

1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA

2 YUMURTA SARISI

1 DİŞ SARMISAK

ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER,

ACI KIRMIZIBİBER

Ton balığını süzün: Sarmısağı, tonu, zeytinleri, kapariyi, yumurta sarılarını, kremayı mikserden geçirin

Kaygan bir hamur elde edene dek azar azar zeytinyağı ilave edin Tadına bakın Gerekirse tuz koyun (zeytinlerin tuzu yüzünden tuz koymak gerekmeyebilir) Karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin

Bu harcı serin bir yere kaldırın

Not: Bu harç, marul veya kereviz yaprakları üzerine sürülerek kokteyllerde kullanılabilir Ayrıca küçük domateslerin içi oyulup bu harçla doldurulabilir veya pişmiş enginar göbekleri ya da büyük mantarların içini bu harçla doldurup dolma yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla