Yalnız Mesajı Göster

Milföyde Armut Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Armut Tarifi



4 adet armut

4 kare milföy hamuru

1 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 paket vanilya

1 çubuk tarçın

Sosu için:

100 gram çilek

100 gram ahududu

Suyu ve şekeri 5 dakika kadar kaynatın İçine kabukları soyulmuş bütün armutları ve kabuk tarçını ilave ederek 15 dakika pişmeye bırakın Daha sonra çıkarıp soğutun Milföy hamurlarını biraz açıp şeritler halinde kesin Bu şeritleri de soğumuş armutların üzerine sarın Fırın tepsisine dizin 200 derecede 15 dakika pişmeye bırakın Bu arda sosu için çilek ve ahududuyu blenderdan geçirin, içine vanilyayı ekleyip sos gibi hazırlayın Bu sosu servis tabağına paylaştırıp üzerine de pişmiş armutları yerleştirin Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla