Konu
:
Portakalli Krem Karamel İspanya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Portakalli Krem Karamel İspanya Mutfağı
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakalli Krem Karamel İspanya Mutfağı
Portakalli Krem Karamel
Malzemeler:
10 kisilik
5 adet portakal
300 gr
toz seker
15 gr
tereyagi
3 su bardagi süt
2 adet kivi
4 adet yumurta
4 adet yumurta sarisi
150'ser gr
yesil ve siyah üzüm
1 paket vanilya
Yapilisi:
1
5 litrelik dikdörtgen bir kalibi yaglayin
1 su bardagi sekeri tavada eritip, karamelize edin
6 yemek kasigi sicak su ilave edip, karamel eriyene kadar isitin
Hemen kaliba dökün, katilasmaya birakin
Sütü kaynatin
Vanilya, yumurta, yumurta sarisi ve kalan sekeri çirpin
Sicak sütü karisima katip, süzgeçten geçirin
Portakallari iyice yikayin
Ikisinin kabugunu rendeleyip, süte katin
Sütü kaliba dökün
Derin bir firin tepsisine sicak su koyun
Kalibi tepsiye oturtun, 160º sicakliktaki firinin alttan 2
rafinda 1 saat pisirin
Portakallarin filetosunu çikartin
Kivileri dilimleyin, üzümleri yikayin
Tatliyi ters çevirip tabaga alin ve meyvalarla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul