Yalnız Mesajı Göster

Portakalli Krem Karamel İspanya Mutfağı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakalli Krem Karamel İspanya Mutfağı



Portakalli Krem Karamel

Malzemeler:

10 kisilik

5 adet portakal
300 gr toz seker
15 gr tereyagi
3 su bardagi süt
2 adet kivi
4 adet yumurta
4 adet yumurta sarisi
150'ser gr yesil ve siyah üzüm
1 paket vanilya

Yapilisi:

15 litrelik dikdörtgen bir kalibi yaglayin 1 su bardagi sekeri tavada eritip, karamelize edin 6 yemek kasigi sicak su ilave edip, karamel eriyene kadar isitin Hemen kaliba dökün, katilasmaya birakin
Sütü kaynatin Vanilya, yumurta, yumurta sarisi ve kalan sekeri çirpin Sicak sütü karisima katip, süzgeçten geçirin

Portakallari iyice yikayin Ikisinin kabugunu rendeleyip, süte katin Sütü kaliba dökün Derin bir firin tepsisine sicak su koyun Kalibi tepsiye oturtun, 160º sicakliktaki firinin alttan 2 rafinda 1 saat pisirin

Portakallarin filetosunu çikartin Kivileri dilimleyin, üzümleri yikayin Tatliyi ters çevirip tabaga alin ve meyvalarla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla