Konu
:
Jamaika Usulü Yahni Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Jamaika Usulü Yahni Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jamaika Usulü Yahni Tarifi
Jamaika Usulü Yahni Tarifi
60 gr (1/2 su bardağı) un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)
1500 gr yahnilik et (2,5 cm büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış)
4 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı rafine yağ
2 soğan (ince doğranmış)
1 sivri yeşil biber (çekirdekleri ayıklanıp ince doğranmış)
1 diş sarımsak (kıyılmış)
500 gr domates (kabukları soyulup irice doğranmış)
1 çay kaşığı kekik
Baharatlı unu büyük bir tabağa koyup, etleri içinde yuvarlayarak, her taraflarını iyice una bulayınız
Orta boy bir tencerede, rafine yağ ve tereyağı orta ateşte kızdırınız
Etleri koyup arasıra karıştırarak 5 dakika, etlerin her yanı nar gibi olana kadar kızartınız
Delikli kepçeyle etleri tencereden çıkarıp bir tabağa koyunuz
Soğan, sivri biber ve sarımsağı tencereye koyup arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşak ve saydam olana kadar kavurunuz
Domatesleri ekleyip bir iki kez karıştırınız
Etleri yeniden tencereye koyup, ağır ateşte 3 saat, etler
yumuşayana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip yemeğinizi servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul