Yalnız Mesajı Göster

Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Bunlara dikkat!

* Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin

* Fırında pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun

* Fırın kapağının açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25 - 30 derece birden düşer Bu nedenle kapağını sık sık açmayın

* Fırında bir yerine birden fazla pişirmeyi planlayın Düşük sıcaklıkta değişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz

* Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesin sağlar

* Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih ederseniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz

* Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hız ısınır

Alıntı Yaparak Cevapla