Konu
:
Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yalnız Mesajı Göster
Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Besinleri Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bunlara dikkat!
* Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin
*
Fırında pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir
Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun
*
Fırın kapağının açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25 - 30 derece birden düşer
Bu nedenle kapağını sık sık açmayın
*
Fırında bir yerine birden fazla pişirmeyi planlayın
Düşük sıcaklıkta değişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz
*
Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm
boşluk bırakın
Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesin sağlar
*
Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih ederseniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz
*
Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hız ısınır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul