Konu
:
Bari Usulü Katli Güvec İspanya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Bari Usulü Katli Güvec İspanya Mutfağı
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bari Usulü Katli Güvec İspanya Mutfağı
Bari Usulü Katli Güvec
Malzemeler:
1
kat için:
3 adet orta boy domates
1 demet maydanoz
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
2
kat için:
2 adet orta boy kabak
(soyulmadan 1 parmak eninde halka dogranmis)
3
kat için:
2 su bardagi temizlenmis, yikanmis kabuksuz midye
(ya da dondurulmus midye)
4
kat için:
1 su bardagi pirinç
10-12 adet kiraz domates (varsa)
Ayrica:
Yarim su bardagi zeytinyagi
Yarim su bardagi et suyu (yada yarim su bardagi sicak su içine 1 adet et suyu tabletini atip, kullanabilirsiniz)
Yapilisi:
Genis bir güveç veya derin ve genis bir kabin altina küp dogranmis domates ve ince kiyilmis maydanozlari yerlestirelim
Tuz ve karabiberini serpistirelim
Sonra üzerine ikinci kat olan yuvarlak dogranmis kabaklari yerlestirelim
Simdi sira, yikanmis midyeleri üçüncü kat olarak siralamaya geldi
Isterseniz her kat malzemeyi yerlestirirken hafifçe tuz ve karabiberi de serpistirin
Artik son kat olarak, yikanmis kiraz domatesleri de koyalim
En sonunda zeytinyagini gezdirip, et suyunu ilave edelim
175 dereceye ayarli firinda 35-40 dakika pisirip, ilik olarak servise sunalim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul