Yalnız Mesajı Göster

Taş Ekmeği Tarifi (Şanlıurfa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taş Ekmeği Tarifi (Şanlıurfa)



3 Su bardağı un

1 Su bardağı süt

Yarım su bardağı su

1 Yemek kaşığı şeker

1,5 Tatlı kaşığı toz kuru maya

1 Su bardağı süt (mayayı ıslatmak için)

1 Tutam tuz

Mayayı bir su bardağı ılık su ile ıslatıp kabarması için bekleyin

Maya kabardıktan sonra bütün malzemeleri çırpma kabına alıp, homojen ve boza kızamında bir karışım elde edinceye kadar çırpın

Karışımın üzerini bir bez veya streç film ile örterek bir saat kadar bekletin

Teflon tavayı ocağa alın ve ısıtın

Karışımdan büyükçe bir kepçe ile alarak ısınmış tavanın ortasına dökün ve eşit olarak dağılmasını sağlayın

Hamurun iki yüzünüde pişirdikten sonra tavadan alın

Sıcakken tereyağı veya istediğiniz başka bir margarin ile yağlayıp arzunuza göre peynir veya başka bir harç koyarak sarın

Bütün karışımı bu şekilde hazırladıktan sonra bütün ekmekleri tekrar tavaya alıp ısıtın

İster dilimleyerek isterseniz bütün olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla