Konu
:
Kuru Üzümlü &Amp; Kiymali Börek İspanya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Üzümlü &Amp; Kiymali Börek İspanya Mutfağı
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Üzümlü &Amp; Kiymali Börek İspanya Mutfağı
Kuru Üzümlü & Kiymali Börek
Malzemeler:
16 dilim
350 gr
kiyma
300 gr
un
30 gr
kuru üzüm
40 gr
kiyilmis iç badem
4 adet kirmizi biber
1 adet sogan
1 dis sarmisak
3 yemek kasigi domates salçasi
1 adet yumurta sarisi
6 yemek kasigi kirmizi sarap
9 yemek kasigi zeytinyagi
Toz kirmizi biber
½ tatli kasigi kimyon
2 tatli kasigi kuru maya
Toz seker
Tuz
Yapilisi:
Kirmizi biberleri temizleyin, kuru üzümlerle birlikte kiyin
Kirmizi sarapla karistirip, sarap buharlasincaya kadar pisirin
Sarmisagi ezin, sogani küp seklinde dograyin bademlerle birlikte 4 yemek kasigi zeytinyaginda kavurun
Sonra kiymayi ekleyip, kavurmaya devam edin
3 yemek kasigi domates salçasi katin
Tuz, seker, toz kirmizi biber ve kimyon ile tatlandirin
Kiyma iyice kavrulunca biber ve kuru üzüm karisimini ekleyip sogumaya birakin
Hamur için un ve mayayi karistirin
3 çay bardagi ilik su ve 4 yemek kasigi zeytinyagi ekleyerek mutfak robotu'nda yogurun
20 dakika üzeri örtülü olarak mayalanmaya birakin
Tekrar yogurup unlanmis aaagahta 3 mm
kalinliginda 30x45 cm
'lik bir dikdörtgen seklinde açin
Kiymali içi, hamurun üzerine yayin
Uzun kenarindan rulo yapip, birlesme yeri alta gelecek sekilde tepsiye yerlestirin
Uçlarini alta kivirin
Yumurta sarisini kalan zeytinyagi ve domates salçasi ile karistirip, hazirladiginiz rulonun üzerine sürün
Daha sonra birkaç yerinden çatalla delin
Önceden 200º isitilmis firinin alttan ikinci rafinda 30 dakika pisirin
Dilimledikten sonra ilik ya da soguk olarak servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul