Yalnız Mesajı Göster

Şalgam Turşusu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Turşusu Tarifi



Şalgam Turşusu Tarifi

Malzemeler:

1 demet şalgam
4-5 yaprak lahana
3 adet havuç
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1 baş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
Üzerini geçecek kadar su

Hazırlanışı:

Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun Elma dilimi gibi dilimleyin Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın Şalgam, havuç, lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin Aralarına sarımsakları serpin, tuz, su, şeker ve sirkeyi karıştırın, karışımı sebzelerin üzerine dökün Ağzını sıkıca kapatın 10 gün sonra turşunuz hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla