Konu
:
Barbunya Pilaki Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Barbunya Pilaki Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunya Pilaki Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler:
? 1 kg taze barbunya (veya bir gece önceden ıslatılmış
? 2 su bardağı kuru barbunya
? 2 soğan
? 1 küçük havuç
? 1 küçük kereviz
? 1 su bardağı zeytinyağı
? 6 diş sarımsak
? 8-1 ü sap maydanoz
? 1 tatlı kaşığı toz şeker
? Tuz
Hazırlanışı:
Taze barbunya fasulyelerinin içini çıkarın
Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatın
Ateşten alıp suyunu süzün
(Kuru barbunya kullanıyorsanız kara suyu çıkana kadar haşlayın, süzün
) Barbunya haşlanırken soğan, havuç ve kerevizi soyun
Soğanla kerevizi ince ince kıyın
Havucu yarım santim eninde dilimleyin
Kalın tabanlı bir tencerede doğradığınız sebzeleri zeytinyağıyla ateşe koyun
Soğan sararana kadar arada bir karıştırarak kavurun
Sarımsakları irice doğrayın, 1-2 dakika da sarımsağı kavurun
Bunun üzerine 2 su bardağı su (kuru barbunya fasulyesi kullanıyorsanız 3 su bardağı su), şeker ve haşlanmış barbunyayı koyun
Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın
Sonra fasulye iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
Biraz suluca kalmış olacak
Sıcakken servis kabına boca edin
Üzerine maydanozları doğrayın
Ilık veya
soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul