Yalnız Mesajı Göster

Barbunya Pilaki Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunya Pilaki Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi



Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler:

? 1 kg taze barbunya (veya bir gece önceden ıslatılmış

? 2 su bardağı kuru barbunya

? 2 soğan

? 1 küçük havuç

? 1 küçük kereviz

? 1 su bardağı zeytinyağı

? 6 diş sarımsak

? 8-1 ü sap maydanoz

? 1 tatlı kaşığı toz şeker

? Tuz

Hazırlanışı:

Taze barbunya fasulyelerinin içini çıkarın Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatın Ateşten alıp suyunu süzün (Kuru barbunya kullanıyorsanız kara suyu çıkana kadar haşlayın, süzün) Barbunya haşlanırken soğan, havuç ve kerevizi soyun Soğanla kerevizi ince ince kıyın Havucu yarım santim eninde dilimleyin Kalın tabanlı bir tencerede doğradığınız sebzeleri zeytinyağıyla ateşe koyun

Soğan sararana kadar arada bir karıştırarak kavurun Sarımsakları irice doğrayın, 1-2 dakika da sarımsağı kavurun Bunun üzerine 2 su bardağı su (kuru barbunya fasulyesi kullanıyorsanız 3 su bardağı su), şeker ve haşlanmış barbunyayı koyun Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın

Sonra fasulye iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin Biraz suluca kalmış olacak Sıcakken servis kabına boca edin Üzerine maydanozları doğrayın Ilık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla