10-28-2012
|
#9
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika Yemekleri Tarifi
Meksika Usulü Nohut
Malzemeler:
300 gr nohut
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 dilim pastırma
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 küçük kırmızı dolmalık biber
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı kekik
75 gr domates salçası
Yapılışı:
1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz Tencereyi orta ateşe ayarlayip, suyu kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp 1 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız Orta boy bir tencerede, pastırmaları tereyağla hafifçe kavurup, soğan, sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis yapınız
|
|
|