10-28-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Japon Yemekleri Tarifi
Kamaboko (Balik Köftesi)
Malzemeler:
Dil (Veya pisi balığı filetosu) 500 gr
Mısır unu 2 çorba kaşığı
Şeker 1 çay kaşığı
Soya sosu 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Soguk Su 1 bardak
Siviyag veya icyagi
Yapilisi:
Balığın bütün kılçaklarını ayıklayın ve kıyma kivamina gelene kadar makineden çekin
Mısır ununu, şekeri, soya sosunu ve tuzu,bu kıymayailave edip karistirin
Bu arada yağı harlı ateşte kızdırın
Balık karışımını küçük toplar halinde, nar gibi kızartın
Sonra kâğıt peçetede yağını süzerek sıcak sıcak servis yapın
----------------------------------------------
Onigiri
Malzemeler:
2 bardak pirinc
2 5 bardak su
Harci icin:
1 adet kucuk boy ton baligi konservesi
2 corba kasigi mayonez
Yapılısı:
Pirinci 2 5 bardak suda kisik ateste haslayin Atesi sondurup pirinci 10 dk kadar dinlendirin
Ton baligi ve mayonez karistirip harci hazirlayin
Bu harci,Icli kofte gibi, bir avuc pismis pirincin icine, yarim kasik koyup kapatin (Pirinci avucunuza yayin,harci koyun ve kapatin)
Arzuya göre, onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra, cok az tuz atilip yenilebilir
Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir
*Her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir
*Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis(lapa) olursa iyi olarak kabul edilir
*Onigiri yaparken de tane tane degil,sakiz gibi olani makbuldur
|
|
|