Yalnız Mesajı Göster

Japon Yemekleri Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Yemekleri Tarifi



Kamaboko (Balik Köftesi)

Malzemeler:

Dil (Veya pisi balığı filetosu) 500 gr
Mısır unu 2 çorba kaşığı
Şeker 1 çay kaşığı
Soya sosu 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Soguk Su 1 bardak
Siviyag veya icyagi

Yapilisi:

Balığın bütün kılçaklarını ayıklayın ve kıyma kivamina gelene kadar makineden çekin
Mısır ununu, şekeri, soya sosunu ve tuzu,bu kıymayailave edip karistirin
Bu arada yağı harlı ateşte kızdırın
Balık karışımını küçük toplar halinde, nar gibi kızartın
Sonra kâğıt peçetede yağını süzerek sıcak sıcak servis yapın

----------------------------------------------

Onigiri

Malzemeler:

2 bardak pirinc
25 bardak su

Harci icin:

1 adet kucuk boy ton baligi konservesi
2 corba kasigi mayonez

Yapılısı:
Pirinci 25 bardak suda kisik ateste haslayinAtesi sondurup pirinci 10 dk kadar dinlendirin
Ton baligi ve mayonez karistirip harci hazirlayin
Bu harci,Icli kofte gibi, bir avuc pismis pirincin icine, yarim kasik koyup kapatin(Pirinci avucunuza yayin,harci koyun ve kapatin)

Arzuya göre, onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra, cok az tuz atilip yenilebilir
Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir

*Her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir
*Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis(lapa) olursa iyi olarak kabul edilir
*Onigiri yaparken de tane tane degil,sakiz gibi olani makbuldur

Alıntı Yaparak Cevapla