Konu
:
Patlıcan Biber Ve Dolma Turşusu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Biber Ve Dolma Turşusu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Biber Ve Dolma Turşusu Tarifi
Patlıcan Biber Ve Dolma Turşusu Tarifi
Malzemeler:
2
5 kilo kırımızı yağ ve yeşil
biber
2
5 kilo küçük yumuşak
patlıcan
1 demet
kereviz
yaprağı
1 orta boy lahana
500 gram ince sivri
biber
500 gram haşlanmış
havuç
1 kilogram alacalı
domates
3 baş
sarımsak
2 su bardağı
üzüm
sirkesi
10 su bardağı su
Ağız tadı kadar tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları bol suda yıkayıp hafif tuzlu suda, 10 dakika boyunca haşlayın ve süzün
Suyunun iyice süzülmesine dikkat edin
Biberlerin sap ve tohumlarını çıkarıp bol suda yıkayın
10 bardak suyu sirke ve tuz ilavesiyle kaynatın
Kaynayan suya
biber
leri atın
Biberlerin renkleri dönünceye kadar haşlayın
Malzemeleri bol suda yıkayın
İç malzemeyi ince ince kıyın, tuzunu koyup karıştırın
Haşladığınız
biber
lerin içlerini doldurun
Patlıcanların ortalarını açın,
patlıcan
ve
biber
leri karışık olarak kavanoza yerleştirin
Soğuyan sirkeli suyu turşuların üzerine dökün
Az gelirse 1 ölçü sirke 5 ölçü su olacak şekilde tuz ilavesiyle kaynatın
Soğuyunca turşuların üzerine eklemeye devam edin
Su artarsa azalan turşuya ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul