Konu
:
Cevizli Katmer Tarifi (Şanlıurfa)
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Katmer Tarifi (Şanlıurfa)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Katmer Tarifi (Şanlıurfa)
4
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı haşhaş
2 çorba kaşığı tereyağı
Karıştırma kabına unu alın
Tuzunu ekleyip harmanladıktan sonra alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun
Hamuru bir süre yoğurduktan sonra dinlendirin
Dinlenen hamuru açabildiğiniz kadar açın
İç harcı için karıştırma kabına haşhaş, ince çekilmiş ceviz, tereyağı ve sıvıyağı alarak iyice karıştırın
Açtığınız hamurun üzerine iç harcı sürerek biraz bekletin
Daha sonra hamuru 4 parmak aralıkla kesin
Kestiğiniz hamurlardan 3 tane üst üste koyarak rulo yapın
Kenar kısımlarını içe kıvırdıktan sonra bastırarak servis tabağı büyüklüğünde açın
Teflon tavada iki taraflı pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul