Konu
:
Sütlaçlı Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlaçlı Kadayıf Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlaçlı Kadayıf Tarifi
Sütlaçlı Kadayıf Tarifi
Yarım kg tel kadayıf
1 paket tereyağı
Sütlaç için:
2 su bardağı
süt
1 kahve fincanı
pirinç
2 kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı
pirinç
unu
1 tatlı kaşığı nişasta
Şerbet için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı
limon
suyu
Önce
süt
laç hazırlanır
Pirincin üzerine su konur, kısık ateşte şeklini kaybedene kadar pişirilir
Sonra tencereye
süt
, şeker, nişasta
pirinç
unu ve haşlanmış
pirinç
konur
Kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir
Diğer yandan şerbet malzemesi kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Tereyağı eritilir ve ılıtılır
Tel kadayıfın üzerine dökülür
Parmak uçlarıyla tel tel ayırarak birbirine yedirilir
Sonra tereyağlı kadayıftan bir komposto kasesini kapsayacak miktarda alınır
Kaseye yerleştirilir
Ortasına yeteri kadar
süt
laç konur ve kasenin şekline göre kapatılır
Yağlanmış tepsiye yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkar çıkmaz şerbet gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul