Konu
:
Proski Rus
Yalnız Mesajı Göster
Proski Rus
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Proski Rus
Proski
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg
un
400 gr
margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
5 adet yumurta
7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası
Harcı için:
1 su bardağı rende beyaz peynir
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz
Yapilisi:
Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır
Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir
Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır
Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur
Bunun sonucunda kırmızı renk bir hamur elde edilir
Sonra tek bir top haline getirilir, üzeri hafif nemli bir bezle kapatıldıktan sonra 1 saat kadar bekletilir
Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır
Mutfak aaagahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır
Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesilip, yuvarlak hamurlar çıkarılır
İsteğe bağlı olarak, proşkiler bu şekliyle de fırına verilip, pişirilebilir
Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan konarak tıpkı poğaça gibi kapatılır
Üzerine yumurta sürülmeden, yumuşak margarinle yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir
175 dereceye ayarlanmış fırında en az 30 dakika kadar pişirilir
Davetlerde çorba yanında da ekmek yerine sunulabileceği gibi çay, kahve yanında da ikram edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul