Konu
:
Sütlü Mantarlı Lagos Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Mantarlı Lagos Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Mantarlı Lagos Tarifi
1 kg lagos fileto
10 mantar
50 g kaşa peyniri
40 g tereyağı
1 defne yaprağı
2 dal dereotu
2 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
2
5 bardak sıcak süt
40 gr tereyağı
Balık etini yıkayıp bir kaba alın
Üzerini kapatacak kadar su, tuz ve defne yaprağı ekleyip haşlayın
Beşamel sos için tereyağını bir tavada hafif kızdırın
Unu ilave edip fazla kararmayacak şekilde karıştırarak kavurun
Yumurta sarılarını çırpın
Sıcak sütle birlikte una ilave edip hızlıca karıştırın
Tuz serpip yine karıştırın
Haşlanmış balık etini fırın tepsisine alın
Üzerini beşamel sosla kaplayın
Kaşarpeynirini rendeleyip üzerine yayın
Mantarları temizleyip dilimleyin
Mantarları ekleyip tereyağını küçük parçalar halinde serpiştirin
Sıcak fırında pişirin
Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul