Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Mantarlı Lagos Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Mantarlı Lagos Tarifi



1 kg lagos fileto

10 mantar

50 g kaşa peyniri

40 g tereyağı

1 defne yaprağı

2 dal dereotu

2 çorba kaşığı un

2 yumurta sarısı

25 bardak sıcak süt

40 gr tereyağı

Balık etini yıkayıp bir kaba alın Üzerini kapatacak kadar su, tuz ve defne yaprağı ekleyip haşlayın Beşamel sos için tereyağını bir tavada hafif kızdırın Unu ilave edip fazla kararmayacak şekilde karıştırarak kavurun Yumurta sarılarını çırpın Sıcak sütle birlikte una ilave edip hızlıca karıştırın Tuz serpip yine karıştırın Haşlanmış balık etini fırın tepsisine alın Üzerini beşamel sosla kaplayın Kaşarpeynirini rendeleyip üzerine yayın Mantarları temizleyip dilimleyin Mantarları ekleyip tereyağını küçük parçalar halinde serpiştirin Sıcak fırında pişirin Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla