Yalnız Mesajı Göster

Fesleğen Soslu Çıtır Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğen Soslu Çıtır Levrek Tarifi



Fesleğen Soslu Çıtır Levrek Tarifi

400 gr levrek balığı filetosu

1 adet enginar

1 adet büyük boy patates

30 gr keçi peyniri

30 gr siyah zeytin

15 gr çiroz

1 adet domates

2 yemek kaşığı çiğ krema

2 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:

150 gr fesleğen

1 su bardağı zeytinyağı

Enginar küresini hazırlamak için kabukları ayıklanmış enginarı 20 dakika haşlayın Siyah zeytin, keçi peyniri, çiroz ve domatesi ince ince doğrayın ve bir kabın içerisinde karıştırın Hazırladığınız karışımı enginarın üzerine koyun Patatesi haşlayın Çığ kremayı ekleyerek püre haline getirin Püreyle enginarın etrafını tamamen kapatıp küre şekline sokun ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Levrek filetosunun deri kısmına çapraz çizikler atın Tereyağını ısıttığınız teflon tavada levrek filetosunu deri kısmı altta kalacak şekilde ve kepçe yardımıyla yağı balığın üzerine dökerek 7 dakika pişirin

Sos için fesleğenleri sıcak suda 30 saniye haşladıktan sonra soğuk suyun içinde bekletin Mikserde fesleğenleri ve zeytinyağını iyice çekin, servis tabağına levrek balığını ve enginar küresini yerleştirip üzerine sosu dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla