Konu
:
Fesleğen Soslu Çıtır Levrek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğen Soslu Çıtır Levrek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğen Soslu Çıtır Levrek Tarifi
Fesleğen Soslu Çıtır Levrek Tarifi
400 gr levrek balığı filetosu
1 adet enginar
1 adet büyük boy patates
30 gr keçi peyniri
30 gr siyah zeytin
15 gr çiroz
1 adet domates
2 yemek kaşığı çiğ krema
2 yemek kaşığı tereyağı
Sos için:
150 gr fesleğen
1 su bardağı zeytinyağı
Enginar küresini hazırlamak için kabukları ayıklanmış enginarı 20 dakika haşlayın
Siyah zeytin, keçi peyniri, çiroz ve domatesi ince ince doğrayın ve bir kabın içerisinde karıştırın
Hazırladığınız karışımı enginarın üzerine koyun
Patatesi haşlayın
Çığ kremayı ekleyerek püre haline getirin
Püreyle enginarın etrafını tamamen kapatıp küre şekline sokun ve önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Levrek filetosunun deri kısmına çapraz çizikler atın
Tereyağını ısıttığınız teflon tavada levrek filetosunu deri kısmı altta kalacak şekilde ve kepçe yardımıyla yağı balığın üzerine dökerek 7 dakika pişirin
Sos için fesleğenleri sıcak suda 30 saniye haşladıktan sonra soğuk suyun içinde bekletin
Mikserde fesleğenleri ve zeytinyağını iyice çekin, servis tabağına levrek balığını ve enginar küresini yerleştirip üzerine sosu dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul