Konu
:
Kapari Turşusu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kapari Turşusu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kapari Turşusu Tarifi
Kapari Turşusu Tarifi
(KEBERE)
Malzemeler:
1 kg kaparinin açılmamış çiçek tomurcukları (
nohut
büyüklüğünde)
% 15 iri
salam
ura tuzu,
su ve
elma
sirkesi
Yapılışı:
Nohut büyüklüğündeki çiçek tomurcukları % 15-16'lık tuzlu su (
salam
ura) içerisine konur
Gölge bir ortamda 8-10 gün bekletilir
Bu süre sonunda çiçek tomurcukları
salam
ura içerisinden çıkarılır ve musluk suyuyla iyice yıkanır
Daha sonra % 5-6'lık
limon
veya
elma
sirkesinin içerisine konur
Taze sürgünlerde de aynı işlemler yapılarak turşu elde edilebilir
Olgunlaşmamış meyveleri iğnelerle delinmek suretiyle de yukarıdaki işlemlere tabi tutularak kullanılabilir
Bunlar iştah açıcı olarak salata, pilavlı yemekler ve et sosları içerisine konarak tüketilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul