10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalahana Sosu Tarifi
Karalahana Sosu Tarifi
1 adet orta boy kara lahana{0,5kg-1kg arasi} tezgahtan ayni boy ama hafif olanini secin Agir olaninin ici az yapraklidir,bize bol yaprakli olani lazim Sertdir, bicakla ikiye bolun, dikkat edin donmesin Icindeki beyaz kok tarafini cikartin Yarim lahanayi tekrar uzunlamasina ikiye bolun, sonra dar tarafindan keskin bir bicakla ince ince dograyin Kalin ve beyaz kisimlarini ayirin
Hepsini alabilecegi buyuk bir karistirma kabina;
2 fincan beyaz sirke
1 fincan sivi yag
3-4 Yemek kasigi seker
1-2 Yemek kasigi tuz
1 Yemek kasigi kuru feslegen
1 Bardak su ile hepsini karistirin, ince kesilmis kara Lahanalari ilave edin (varsa eldiven giyin biraz eli boyar, ama cikar) cekinmeyin Simdi 5 dakka elinizle yogurarak hepsini sosuyla karistirin, ustunu kapatip buzdolabina koyun
Bir gunde toplam iki uc defa karistirma ve yogurma isini yapin
Kara lahana salatasi iki uc gun sonra mor rengi ve guzel tadi kendi suyuna gececektir, bu cok guzel bir yardimci elementtir
500 gr Mayonez
1 Tatli kasigi sarimsak tozu
1 Tatli kasigi zencefil
5-6 yemek kasigi kara lahana salatasindan aldigimiz mor su ile karistiralim, bunu mayonez ile karistiralim Isteginize gore bu mor sudan daha mayoneze ilave edebiliriz, ancak koyulugunu cok inceltmeden dikkat edin Bu misafirlerinizde hayranlik birakacakdir, yaninda uzun dilimlenmis havuc, Salori ve salatalik cubuklarini bu mor renkli mayoneze batirip zevkle yiyeceklerdir
Not: Kara lahananin mor suyunu birakmasi 2-3 gun surer sabirli olun Sonra Mayonezle karistirin, bu da 10-15 gun bozulmaz Buzdolabinda tutun
|
|
|